Saltar apartados

LLIURAMENT PREMIS IMPULSO 2017

GALA IMPULSO 2017

IMPULSANT LA TRANSFERÈNCIA, LA INNOVACIÓ I L'EMPRENIMENT

 

 

PRESENTACIÓ 

La GALA IMPULSO es un acte que preten fer visible l'emprendimiento, la innovació i la transferència, amb l'objectiu de posar el fermall final a les activitats que s'han dut a terme en la Universitat d'Alacant durant aquest curs.

Començarà amb una taula redona seguida del lliurament de premis IMPULSO 2017, on els participants coneixeran in situ si són guardonats. A més, es farà un reconeixement a l'empresa que més ha col·laborat en matèria d e R + D amb la Universitat d'Alacant en 2017. La gala estarà ambientada per la interpretació musical a càrrec dels “sons de les pedres”.

Després de l'acte se servirà un vi d'honor en el pati, amenitzat pel grup NOVECENTO, on a més hi haurà una mostra d'empreses innovadores que han sorgit de l'entorn universitari i una exposició sobre "Los sonidos de las piedras" on els assistents podran interactuar amb les escultures i els instruments realitzats amb pedra ornamental.

 

PROJECTES PRESENTAT Al CONCURS EN LA VI EDICIÓ

En aquesta convocatòria han participat un total de:

 

 • 5 projectes de la Modalitat A: Projectes empresarials, promoguts per PDI, doctores i doctors o estudiants de doctorat, l'objecte del qual siga l'explotació comercial de resultats de recerca de la UA. Aquests projectes hauran de tenir unes característiques tals que permeten la seua aprovació com a Empresa de Base Tecnològica de la UA
 • 13 projectes de la Modalitat B: Projectes empresarials, promoguts per estudiants o titulades i titulats
 • 4 projectes de la Modalitat C: Projectes empresarials basats en la reutilització de dades obertes, promoguts per estudiants o tituadas i titulats

Seguidament es detalla el programa de l'esdeveniment obert a quants participants desitgen assistir, recomanat la confirmació a través de l'adreça de correu electrònic uaemprende@ua.es 

 

PREMIS

Iniciatives empresarials innovadors. Fins a 28.000 € en premis:

 • Modalitat A: Fins a 12.000 € en premis per a un màxim de dos projectes. A més, la Fundació Parc Científic atorgarà als guanyadors un premi de 3.000 € addicionals.
 • Modalitat B: Dos premis de 1.500 € cadascun.
 • Modalitat C: Dos premis de 1.500 € cadascun.

Per a les modalitats B i C les persones premiades tindran el dret a rebre tutela i seguiment per a la maduració del seu projecte en algun dels recursos d'incubació del programa ua:emprende per un període màxim de 6 mesos prorrogable a altres 6 mesos. A més, la  Fundació Parc Científic atorgarà un total de dos premis de 2.000 €, un premi per cada modalitat.

 

DATA, HORA I LLOC
 • 15 de juny de 2017
 • 19:00 hs
 • Sala COOL del Museu de la Universitat d'Alacant

 

RECONEIXEMENT
 •  Empresa mes col·laboradora en matèria de R+D amb la Universitat d'Alacant en 2017.

 

La Universitat d'Alacant, a través del Vicerectorat de lnvestigación i Transferència de Coneixement, concedeix un reconeixement a la companyia capdavantera Repsol per la seua llarga trajectòria de col·laboració en matèria de recerca i transferència. 

 

PONENTS

Manuel Pérez-Alonso és president de l'associació de científics emprenedors, Llicenciat en Biologia, doctorat en Genètica Molecular i Professor Titular de Genètica de la Universitat de València. Va promoure la creació i ha sigut soci fundador de l'empresa Sistemas Genómicos, on va ocupar el lloc de Director Científic i Estratègic durant 12 anys, des de la seua fundació en 1998 fins a abril de 2009. També és soci fundador i Director Científic de Valentia BioPharma i de l'Institut de Medicina Genòmica, ambdues situades en el Parc Científic de la Universitat de València. Recentment ha participat com a promotor/emprenedor en la creació d'altres tres empreses biomèdiques: GEM BioSoft, GENAGEN i Genera Biotech. Ha desenvolupat multitud de projectes de recerca, participat en consorcis internacionals, exercit com a assessor científic per a Roche en l'àrea de seqüenciació d'ADN i col·laborat amb la multinacional Life Technologies. Actualment, la seua recerca se centra en el desenvolupament d'eines genòmiques per al diagnòstic genètic de malalties hereditàries i en la recerca biofarmacéutica per a combatre les malalties genètiques rares.

 

 • Il·luminada Rodríguez Pastor, Sòcia Fundadora d'Applynano Solutions


Iluminada Rodríguez Pastor, Enginyera Química i Doctora en la mateixa disciplina per la Universitat d'Alacant. És sòcia fundadora de l'EBT Applynano Solutions, empresa dedicada al desenvolupament i comercialització de productes industrials basats en nanomateriales. Especialitzada en nanomateriales de carboni, concretament en producció d'òxid de grafeno per diferents mètodes i a partir de diferents materials grafíticos, i la seua caracterització, també ha participat en projectes de desenvolupament i processament de nanocompuestos polimèrics reforçats amb nanofibras de carboni i òxid de grafeno.Actualment és gerent d'Applynano, alhora que responsable de R+D, centrant-se la seua labor investigadora en el desenvolupament d'aplicacions i en l'escalat de la producció d'òxid de grafeno.

 

 • Andrés García Reche, Vicepresident Executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació 

 

Andrés García Reche va ser conseller d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana de 1987 a 1993. Professor d'Economia Aplicada de la Universitat de València, és un reconegut expert en política industrial i és autor de nombrosos articles, llibres i informes sobre política industrial i innovació, turisme, desenvolupament productiu regional i responsabilitat social de les empreses. Va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat a la Generalitat Valenciana presidida per Joan Lerma (PSPV-PSOE) des del 1983. Primer com a Director General d'Indústria (1983-1987) i després com a conseller d'Indústria, Comerç i Turisme. Des d'ací va impulsar la creació de l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana (IMPIVA), els instituts tecnològics, les incubadores d'empreses (CEEI), el Parc Tecnològic de València, l'Institut Turístic Valencià, l'Institut Valencià de l'Energia i de Promocions de la Comunitat Valenciana (actual IVEX).

 

 

MES INFORMACIÓ I CONTACTE

 

 • uaemprende@ua.es

 

 

                            

 

                          

 

Projecte ua:emprende


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Twitter: https://twitter.com/ua_emprende

Facebook: https://www.facebook.com/uaemprende

Google+: https://plus.google.com/113283088836034875643/

E-mail: uaemprende@ua.es

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464